Tidsdokument

"I Annan Himmel", del I ur operadramat "Ivan & Amora", belyser vår tids relationer där "kärleken" ofta uppstår via en kontaktsida på nätet och gestaltar hur detta utvecklas i just denna story. Det är således ett slags klingande tidsdokument. Förmodligen ser vår tillvaro vad gäller kärlekskontakter annorlunda ut om 50 år.

Publiken får ta del av Ivan och Amoras möte vars virtuella identiteter konfronterar deras verkliga (fysiska) i ett passionerat men komplicerat kärleksdrama. (se "handling" i menyn)

Man talar ofta i dag om "innovation" och "förnyelse" bland kulturinstitutioner, men glömmer lätt bort den rent emotionella aspekten: den klassiska identifikationen med "handlingen"; gråten, skratten, passionen, kärleken, sorgen, konfrontationen, närheten, beröringenfundamentala känslor och upplevelser av ett kvalitativt konstverk. Så ser i alla fall jag det.

Därför är vi glada över denna publikröst som visar att vi kan nå ut till en ny publik: "Operan är helt fantastisk! Jag har svårt med nyskrivet annars, men detta var så vackert" [M-L Winbladh]

Några fler röster: här

L e n n a r t  W e s t m a n
tonsättare & librettist