D r ö m m a r   m o t   T o s c a n a

del II

Arbetet med denna uppföljande opera påbörjades i mars 2017 och tar handlingen vidare. Och detta efter en fråga från en 87-årig dam i filmpubliken vid en visning av filmen "I Annan Himmel" (opera nr1) som undrade vad som kommer hända sedan med Ivan och Amora. del II

Kort synopsis:

Ivan vill gestalta hans och Amoras gemensamma upplevelser genom att skriva en opera. Han söker stöd för det men tycker sig inte få något direkt gehör hos kulturinstitutionerna. Så av en ren slump när han en kväll råkar få se en musikfilm om pollinatörer, och senare under natten i drömmen flyger med tornseglarna, så tar i stället längtan om att ha ett lavendelfält i Italien bland humlor och bin snart över och får honom att se framåt snarare än bakåt.

Men kommer Amora egentligen att resa med honom? Hur är det egentligen med hennes nyckfulla hälsa?  Eller ska svartsjuka väninnan Hilvu på nytt sätta käppar i hjulet för de två? Och vilken roll får den småspydige och arrogante Internetsupporten som en gång lockade dem samman på dejtingsajten "Sjunde himlen?"

Fortsättning följer på första operan "I Annan Himmel" i dramat "Ivan och Amora"...

 

 

lin3.gif